Teren intravilan, 33 ha, pretabil parc fotovoltaic /logistic - 29km de Bucuresti

Caracteristici
  • Suprafata 330.000 m2
  • Tip teren Agricol
  • Clasificare teren Intravilan
  • Comision zero Da
  • Front stradal 227 ml
Descriere

COMISION 0%
*Pentru aceasta propritate nu se percepe comision din partea cumparatorului!

Va prezentam pentru vanzare patru terenuri arabile, situate unul langa altul, in suprafata totala de 33 ha, situate in satul Lilieci (judetul Ialomita), la cca. 29 km de municipiul Bucuresti si 36 km de orasul Otopeni. Distanta pana la statia de electricitate este de 7km/ 400m stalp de medie tensiune, cu acces la DN2, cu o deschidere de 8m.

Terenurile au fost analizate avand in vedere potentialul lor de dezvoltare ca centru logistic si ca parc fotovoltaic.

Terenurile sunt libere de orice grevare si este permisa schimbarea utilizarii lor curente (arabil) in teren utilizabil pentru dezvoltari (constructii). Cele patru terenuri neamenajate pot fi potrivite pentru diverse amenajari. In urma unei analize, va prezentam doua potentiale dezvoltari ce au ca scop estimarea fluxurilor de numerar potentiale si a randamentului investitiei in cele doua scenarii:

Scenariul 1: Dezvoltarea unui parc logistic
Terenurile vizate beneficiaza de o amplasare buna (in apropierea unor modalitati importante de transport) usor accesibila si o infrastructura atractiva adecvata pentru dezvoltarea unui parc logistic. Analiza care sta la baza scenariului 1 a luat in considerare urmatoarele:

Locatie: apropiere de piete/ potentiali clienti, dezvoltari urbane (aproape de Bucuresti - cca. 29 km), acces direct la Drumurile E85 - DN2;
Utilitati locale (energie electrica, apa, telecomunicatii): disponibilitatea utilitatilor locale si acces usor la acestea;
Infrastructura fizica: plan de amplasament, plan drum, acces.
Analiza care sta la baza scenariului 1 nu a inclus nicio cercetare de piata cuprinzatoare si/sau niciun studiu tehnic/de fezabilitate. In plus, in cadrul acestei lucrari nu am efectuat nicio vizita a terenurilor vizate si a locurilor concurente.

Scenariul 2: Dezvoltarea unui parc fotovoltaic
Avand in vedere contextul actual de crestere vertiginoasa a preturilor la energie electrica, precum si obiectivele de decarbonizare ale Uniunii Europene adoptate si de Romania, energia regenerabila a devenit o resursa valoroasa. Investitiile in energie regenerabila sunt de asteptat sa beneficieze in continuare de scheme de sprijin/granturi de stat pentru a stimula o implementare mai rapida. In acest context, analiza potentialului de dezvoltare a unui parc fotovoltaic pe terenurile in cauza este o optiune relevanta de luat in considerare.
Analiza efectuata in cadrul Scenariului 2 s-a bazat pe urmatoarele ipoteze: Nu trebuie impuse limite de capacitate la conectarea la reteaua electrica (toata productia de energie a viitorului parc fotovoltaic urmand sa fie livrata prin retea); Nu trebuie identificate probleme dupa finalizarea studiului geologic. Analiza efectuata in cadrul Scenariului 2 nu a acoperit niciun aspect tehnic.

Pentru mai multe detalii sau pentru a programa o vizionare, nu ezitati sa ne contactati.

Localizare imobil pe harta
Cristi Sima
0761 600 300 WhatsApp
Cristi Sima
Distribuie